2013. június 27., csütörtök

A kutya kényeztetése

Kutyánknak éppúgy káros lehet a túlzott kényeztetés, mert az ebből adódó viselkedési problémákat és betegségeket, a gazdák sokszor nem képesek elviselni.

Fontos, hogy kutyusunk nevelésénél tartsuk szem előtt a szabályokat.

- A kutyának ne adjuk azt enni, amit mi eszünk. Csokit, chipset, süteményt semmi esetre ne kapjon kedvencünk. Hamarabb kialakul a cukorbetegség és rák. A vak vagy beteg kutyáról sokan már nem akarnak gondoskodni, megszabadulnak tőle, vagy menhelyre adják.

- Teljesen felesleges az állatot sok játékkal ellátni, amihez bármikor hozzáférhet.

- Kutyaruhát télen, nagy hidegben indokolt lehet kedvencünkre adni, amennyiben laza, és jól szellöző darabról beszélünk. Szines, csili-vili, divatos, ruhácskák amelyeknek semmi funkciója sincs, nem ajánlottak. Gátolják a bunda szellőzését, és idegesíthetik is a kutyát.
Kutyacipőt abban az esetben érdemes kedvencünkre adni, ha az utak, járdák le vannak sózva, egy ugyanis kimarhatja az állat bőrét. Tévhit azonban, hogy a kutya lába érzékeny lenne a hidegre, nem fázik a talpa.

- Kutyusunk nagyon aranyos amikor kezünket rágcsálja, mégse engedjük meg neki, mert később amikor még mindig fejlődik a fogazat, bizony már nagy erővel oda tud kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum