2013. június 27., csütörtök

A kutyatartás előnyei



A kutyatartás előnyei

Kutatások bizonyítják, hogy a kutyatartás az ember fizikai lelkiállapotára is pozitív hatással van. A kutya simogatása csökkenti a vérnyomást, nyugtatja a szivet. Elmondható, hogy a kutyatulajdonosok egészségesebbek mint azon társaik akik nem rendelkeznek e kedves társsal. Kevesebbet szenvednek olyan enyhébb betegségektől, mint a megfázás, a derékfájás vagy a különféle fertőzések. Nem elhanyagolható szempont a következő megfigyelés sem: akiknek kutyájuk van, jobban élvezik az életet és jóval kevésbé szenvednek depressziótól.

Sok szülő félelme, hogy gyermek alig mozog, a számítógép előtt ül naphosszat, keveset van levegőn. Akinek kutyája van többet mozdul ki a lakásból, hosszabb sétákat tesz, és jóval többször kirándul.

A kutyatartás hatása a gyerekekre

A gyermekek megtanulják szeretni, védeni és tisztelni az élőlényeket. Tapasztalják, hogy a kutya is érző, gondolkodó lény, nem JÁTÉKSZER! A kutyusok nagyon tudnak szeretni, és őket is örülten lehet imádni!!!  Gyermekünkben kifejlődik a felelősségtudat. Mi vagyunk felelősek azért, hogy a kutya fejlődjön, eleget egyen, jól érezze magát, kiegyensúlyozott, boldog élőlény legyen.  Mikor gyermekünk megtanulja tőlünk, hogy FELELŐSSÉGGEL tartozik egy másik ÉLŐLÉNYÉRT, akkor ezt a felelősségtudatot magáévá teszi, és más élőlényekkel kapcsolatban is hasznosítani tudja majd.

A következetesség

Aki valamilyen állatot tart, megtanulja, hogy mindennek van következménye. Amikor egy kiskutyát nevelünk, mindez hatványozottabban jelentkezik, hiszen ha idomítása, szoktatása során eredményeket akarunk elérni - nagyon fontos a következetesség. A szülő feladata, hogy gyermekét segítse abban, hogy ezt a következetességet megtanulja, és akár saját igényeiről is képes legyen lemondani a kutya javára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum